perjantai 17. toukokuuta 2013

Pähkinäiset inkiväärimuffinssit ja vuohenmaitokahvi

Leipaisin taas kerran muffinsseja, joista on muodostunut jo tavaramerkkini :) Tällä kertaa muokkasin hieman pekaanipähkinämuffini-reseptiäni ja tein muffinssit aiemmin käyttämäni avokadoöljyn sijaan kookosöljyyn. Nyt en korvannut osaa täysjyvävehnäjauhoista kookosjauhoilla, mutta käytin agavesiirapin sijaan kookossiirappia ja laitoin taikinaan vieläkin enemmän inkivääriä kuin aiemmin.  


Pähkinäiset inkiväärimuffinssit
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
n. 2-3 tl kanelia
2-3 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
1/2 dl kookossiirappia
1/2 dl luomumaitoa
1 kypsä luomubanaani
1 muna
1/2 dl kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet ja rouhitut pähkinät. Muussaa banaani ja sekoita se maidon, siirapin, munan ja kookosöljyn kanssa. Yhdistä kuivat aineet märkiin, mutta älä sekoita liikaa. Annostele seos kahdeksaan muffinivuokaan ja ripottele päälle vielä halutessasi rouhittuja pekaanipähkinöitä koristeeksi. Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia. Muffinit ovat kypsinäkin vaaleampia kuin sokeriin leivotut, joten varo paistamasta niitä liian kuiviksi.


Muffineita on älyttömän nopea ja helppo valmistaa ja siksi tykkäänkin niitä tehdä. Hih, kaikista synttäri- yms. -tarjoiluistani onkin tainnut viime vuosina löytyä jonkunlaisia muffinsseja :) Ne ovat ainakin minusta todella hyviä! Kun vielä korvaa tavallisen sokerin siirapilla ja banaanilla (toimivat muuten oikein hyvin makeuttajina myös pirtelöissä ja maustamattomassa jogurtissa/ rahkassa), sanoisin, että aika paljonkin terveellisempää herkkua tulee pöytään kuin mitä normimuflonit ovat.


Kyytipojaksi muffinssien kanssa sopii vaikkapa vuohenmaitokahvi :) En muistanutkaan, miten pehmeän maun vuohenmaito kahville antaa. Vaikka kyllähän se hieman erilaiselta toki maistuu kuin lehmänmaito... Voisin siis veikata, etteivät kaikki tästä(kään) siksi tykkää.


Minusta vuohenmaitokahvi on kuitenkin hirmuisen hyvää :) Ihan raakana en ehkä vuohenmaitoa silti joisi, sen verran paljon se nimittäin muistuttaa sellaisenaan vuohenjuustoa... :D Kahvissa se sen sijaan toimii erinomaisesti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat piristää päivääni, kommentoi :)